Wij zijn specialist in kabelbomen!

Stuur je aanvraag vandaag nog naar MPCS.

 

Wat is een kabelboom?

Design gaat vooraf aan productie. Wij denken met je mee.

Kabelbomen worden steeds uitgebreider. Dit komt onder andere omdat voertuigen en machines steeds complexer worden. Moderne auto’s bevatten voertuigmanagementsystemen en bevatten meerdere elektrotechnische systemen zoals, elektrische ramen, stuurbekrachtiging en elektrisch bedienbare spiegels. Daarnaast zijn er parkeersensoren en zelfs systemen waarmee voertuigen doormiddel van sensoren andere voertuigen op een bepaalde afstand kunnen volgen zodat er geen botsingen of files kunnen ontstaan. Al deze verschillende elektrotechnische systemen en componenten moeten gevoed worden met elektrische stroom.

Spijkerbord

Van prototype naar high-tech spijkerbord.

Het ontwerpen van een kabelboom begint meestal met een prototype dat door de klant gemaakt is. Deze halen we volledig uit elkaar en brengen het complexe schema in kaart wat resulteert in een zogenaamd spijkerbord.
Wat ook voorkomt dat we een electrisch schema krijgen en een tekening waar de connectoren precies moeten komen.
De spijkerborden die we ontwerpen, bevatten alle informatie voor de monteurs, zodat ze feilloos de boom vanaf het begin kunnen opbouwen. Ook wordt aangegeven welke gereedschappen gebruikt dienen te worden. Kortom de spijkertekening is een complete werkinstructie.

Onze werkwijze

Complexiteit brengt vragen met zich mee.

Een kabelboom kan een heel complex geheel worden, sommige vraagstukken kunnen zo complex zijn dat het telefonisch moeilijk onder woorden te brengen is. In dat geval is het vaak beter om ter plekke te komen kijken om face to face het vraagstuk te beschrijven. Wij springen direct in de auto!